Sidebord med mycket handarbete

Den här var ett riktigt dilemma för mig. Personen som beställde den ville ha det omgjord till vit för att passa hennes hem. Det har jag vanligtvis inget emot men det här lilla bordet hade så mycket handarbete och ingraveringar. Hela bordet var ett enda stort konstverk. Den hade gjorts någon gång i 50-talet (vet då det var ingraverat i botten) och även om det såg gammal och trött ut ville varken jag eller den nya ägaren att det skulle tappa sin charm och historia.

Jag började med att slipa bordet försiktig och göra det rent (krävde lite mer arbete med tanke på alla ingraveringar). Efteråt satt den där någon vecka för jag visste inte hur jag skulle göra det på bästa sätt. Jag målade den vit men undvek att gå in i djupet av ingraveringarna och därmed kunde bordet behålla sin djup och de vackra detaljerna lyftes fram istället för att försvinna. Benen som var svårare fick jag gå med en ingravering maskin över de gamla ingraveringarna för att få bort det vita färg som hittat sin väg där och lyfta fram träet under igen. Jag blev själv riktig stolt och nöjd med det här projektet och ägaren älskade det.

Detta blev en favorit 🙂