Vem jag är - min kreativa resa

Sen barnsben har jag varit fascinerad av målningar, och älskat att skissa och skapa. Jag tänkte dock inte på att utbilda mig som konstnär utan drömde om att utbilda mig till ett yrke där jag kunde jobba med människor, framför allt barn. Jag ville bidra med förändring, göra skillnad och hjälpa andra, och därför valde jag att utbilda mig till psykolog, vilket jag älskar högt. Men min förkärlek till målning och skapande har hängt med genom alla år.   Mina anteckningsböcker från universitetet var inte bara fullt av relevanta anteckningar utan också skiss på händer.  Att titta och skissa av mina egna händer hjälpte mig hålla igång skissandet men också koncentrationen.

När jag väl avslutade mina studier och inte längre var en fattig student gav jag mig en dag in i en konstaffär i mitten av London. Jag visste inte ens var jag skulle starta men jag visste att jag ville börja ta tag i mitt livslånga intresse. Det slutade med att jag spenderade flera tusen kronor och köpte allt från vattenfärg, akryl, olja, pasteller, pennor, block, canvas och mycket annat för att kunna prova mig fram och hitta min nisch.  Dessa satt i ett hörn i min lägenhet i nästan två år då projektet kändes för stort och jag vågade knappt börja. De hängde med mig i näst intill originalförpackning när jag väl flyttade hem till Sverige i mitten av 2008.

Jag började min målningskarriär några månader senare då min storasyster som väntade sin son ville spendera närmare 300 kronor på ett halv-taskigt tryck av en Disneyfigur och jag råkade säga lite förargad att ”herregud, jag kan göra bättre än det där”. Hon lämnade tillbaka tavlan och håll mig till mitt lite förhastade löfte, och därmed skapade jag min första tavla ”First date” av Mickey och Mini.  Efter det blev det många Disney tavlor för mina syskonbarn och andra i min omgivning. Det utvecklades vidare till väggmålningar!

Snart började jag kombinera mina målningar och skissar med möbler. Jag började skapa personliga och unika möbler för barn och det har utvecklats till mycket mer skapande, och en passion att renovera/förnya och därmed ge gamla möbler en andra chans att lysa upp sin omgivning.

Allt ni ser på denna sida är skapta av mig!