Gungstol

Gungstol Hittade för ett bra tag sen en gammal gungstol från någon gång från slutet på 1800 talet (enligt gamla ägaren). Den hade stått i balkong och den hade en hel del fuktskador och andra skavanker. Renoveringen av den har varit en utmaning och många gånger har jag nästan gett upp på den. Men den …

Gungstol Läs mer »

Kista/Soffbord

kista/soffbord Fick denna beställning för en soffbord/kista och det tog en bra tid att ordna detta. Det kom annat emellan. Lådorna var obehandlad trä under och det sög mycket färg och jag kunde inte få det lika fint som jag ville men till sist gick det. Men jag gillade resultatet 🙂

Skänk

skänk Fick en beställning på en grå/blå skänk som ägaren ville göra om till vit då hon hade ändrat inredning. Det stod i garaget en bra stund då jag hade bestämt mig slipa hela altanen och förnya Jacuzzin som såg gammal och sliten ut. Men jag fick till sist till det 🙂

Ram

LITE OVANLIGARE RAM – diy Jag tycker inte om att ha en massa tavlor över allt men älskar familjebilder och vill gärna ha bilder av mer än bara mina barn och sambo utan mormor, morfar, farmor, farfar, mostrar, fastrar och kusiner….Ja, alla som vi älskar och är viktiga. Då funkar en sån tavla väldigt bra …

Ram Läs mer »

Veckans meny!

Veckans meny – diy I mitt hem blir det mycket spring till affären. Oftast bestämmer vi vad som ska lagas någon timme innan middag och måste springa till affären för att komplettera. Varken bra för oss (blir sena middagar) eller för plånboken. Jag hade länge tänkt sätta en white board tavla för att planera veckans …

Veckans meny! Läs mer »

Soffbord

Soffbord Den här fina soffbordet skulle flytta hem och i samband med det få lite fräschare utseende. Den skulle målas vit för att passa sitt nya hem bättre. Jag med hjälp av en av mina ungdomar som är också en duktig ung konstnär (Reza Sharifinia) började med att ta bort alla beslag och ta i …

Soffbord Läs mer »

Soffbord 2

En till soffbord 🙂 Jag inser att det är flera projekt som jag har glömt att ta en före bild av nu när jag ska visa upp och beskriva hur jag gjorde… Aja… Denna soffbord hade gammalt brunaktig ut som verkligen såg ingen fint ut. Den hade stått i ett förråd i flera år utan …

Soffbord 2 Läs mer »

Kista 2

kista – 2 Ok, fick en ny beställningsarbete och gjorde misstaget igen att inte ta en förre bild men jag kan beskriva lite :). Kistan var vitmålad men överallt. De som haft det innan hade målat över all beslag och allt annat. Målningen på insidan av locket var där. Jag började med att ta bort …

Kista 2 Läs mer »

Gamla paller

Gamla paller får sig ett make-over Hittade två gamla pallar som såldes. Jag älskar de här gamla pallarna. DE är så otrolig stadiga och roliga att jobba med. De fick snabbt nya ägare som beställde. Båda fick sandas ned till trä förre jag skulle förnya de. Den nya ägaren till ena hade bara en önskemål …

Gamla paller Läs mer »

Syskrin

Syskrin- decoupage En gammal äldre box som fick bli syskrin. Personen som ville ha det ville ha det älskade detta mönster som jag fixade för henne genom decoupage och egen ingravering på insidan 🙂

Kökssoffa

Kökssoffa Hittade denna gamla kökssoffa som låg och samlade damm och väntade på att åka till tippen. Då under tiden jag letade efter en utemöbler för utanför mitt kök så tänkte jag att det här blir en perfekt projekt. Jag började med att sanda allt och ta bort all lack och därefter. Därefter behandlade jag …

Kökssoffa Läs mer »

Perspolis pall

Perspolis pall Hittade en gammal pall som skulle till tippen då den var lite ostadig och mycket ofräscht. Men pallen var gjort av trä och jag kunde rädda den genom att göra den först stadigt och sen börja med att göra den personligt. Ibland när jag renoverar gamla möbler vill jag inte ta bort alla …

Perspolis pall Läs mer »

Antilop barnstol

ANTILOP BARNSTOL Ikea antilop stol är otroligt stadiga och bra men de har inte mycket till utseende tycker jag. Så när jag fick en sån ville jag piffa upp det och göra det lite personligare och klura ut hur jag gör det på plast. Det fick bli svarta kontaktpapper på benen och kritfärg på resten …

Antilop barnstol Läs mer »

Babblarna stol

Babblarna stol Detta stol blev gjort till en liten tjej förtjust i Babblarna och såklart skulle hon då ha en alldeles egen stol med babblarna :). Jag älskar att hålla med på saker för barn. Ibland är det helt klart vad som kommer att bli och andra gånger ändras det. Om man tittar noga på …

Babblarna stol Läs mer »

Bänk och blombord :)

Bänk och blombord 🙂 Hittade en gammal bänk av smide (full med rost) med sätet var av trä som ruttnat. Jag ville gärna ha det som möbel framför huset. Utmaningen här var få lös skruven som var gammal och totalt förstörda. Till sist fick jag såga bort 2-3 st för att få lös de. Målade …

Bänk och blombord 🙂 Läs mer »