Projekt jag gör just nu

Hittade för ett bra tag sen en gammal gungstol från någon gång från slutet på 1800 talet (enligt gamla ägaren). Den hade stått i balkong och den hade en hel del fuktskador och andra skavanker. Renoveringen av den har varit en utmaning och många gånger har jag nästan gett upp på den. Men den har […]

Fick denna beställning för en soffbord/kista och det tog en bra tid att ordna detta. Det kom annat emellan. Lådorna var obehandlad trä under och det sög mycket färg och jag kunde inte få det lika fint som jag ville men till sist gick det. Men jag gillade resultatet 🙂

Fick en beställning på en grå/blå skänk som ägaren ville göra om till vit då hon hade ändrat inredning. Det stod i garaget en bra stund då jag hade bestämt mig slipa hela altanen och förnya Jacuzzin som såg gammal och sliten ut. Men jag fick till sist till det 🙂

Jag köper numera nästan aldrig nya möbler eller så till mitt hem. Jag tycker det har alla fördelar att hitta gammalt som någon vill bli av med och förnya. 1. Det är oftast mycket billigare.2. Många gånger är det bättre material i äldre möbler.3. Jag kan fixa den precis som jag vill och något personligt […]

Ram

Jag tycker inte om att ha en massa tavlor över allt men älskar familjebilder och vill gärna ha bilder av mer än bara mina barn och sambo utan mormor, morfar, farmor, farfar, mostrar, fastrar och kusiner….Ja, alla som vi älskar och är viktiga. Då funkar en sån tavla väldigt bra :). Tar inte så mycket […]

I mitt hem blir det mycket spring till affären. Oftast bestämmer vi vad som ska lagas någon timme innan middag och måste springa till affären för att komplettera. Varken bra för oss (blir sena middagar) eller för plånboken. Jag hade länge tänkt sätta en white board tavla för att planera veckans middagar så kunde jag […]

Jag ville skapa en personlig lampa med mina barn för hallen när man kommer in då min sambo tycker om att ett lampa finns på hela nätterna. Hittade de här ramarna som är perfekt då man kan byta bild i de när man vill och fixade detta. Lite pyssel var det men det är nog […]

Den här var ett riktigt dilemma för mig. Personen som beställde den ville ha det omgjord till vit för att passa hennes hem. Det har jag vanligtvis inget emot men det här lilla bordet hade så mycket handarbete och ingraveringar. Hela bordet var ett enda stort konstverk. Den hade gjorts någon gång i 50-talet (vet […]

Den här fina soffbordet skulle flytta hem och i samband med det få lite fräschare utseende. Den skulle målas vit för att passa sitt nya hem bättre. Jag med hjälp av en av mina ungdomar som är också en duktig ung konstnär (Reza Sharifinia) började med att ta bort alla beslag och ta i sär […]

Jag inser att det är flera projekt som jag har glömt att ta en före bild av nu när jag ska visa upp och beskriva hur jag gjorde… Aja… Denna soffbord hade gammalt brunaktig ut som verkligen såg ingen fint ut. Den hade stått i ett förråd i flera år utan att användas. Den skulle […]

Det här var en gammal skänk med mycket skavanker ovanpå och insidan på lådorna. Vissa lådor längst ner gick inte in och ut som det skulle heller. Den skulle helt enkelt slängas och nytt inhandlas. Jag bestämde mig att ge mig på det och se om jag kunde ge det ett make-over. Allt togs isär, […]

Ok nu gjorde jag misstaget igen att inte ta en förre bild men jag kan beskriva lite :). Kistan var vitmålad men överallt. De som haft det innan hade målat över all beslag och allt annat. Målningen på insidan av locket var där. Jag började med att ta bort alla beslag och slipade dem. Köpte […]

Hittade två gamla pallar som såldes. Jag älskar de här gamla pallarna. DE är så otrolig stadiga och roliga att jobba med. De fick snabbt nya ägare som beställde. Båda fick sandas ned till trä förre jag skulle förnya de. Den nya ägaren till ena hade bara en önskemål att färgen vit skulle användas för […]

En gammal äldre box som fick bli syskrin. Personen som ville ha det ville ha det älskade detta mönster som jag fixade för henne genom decoupage och egen ingravering på insidan 🙂

Nu glömde jag ta en bild av denna furu brickbord men den var en gammal, smutsig grej och bo för spindlar!! Det tog en bra stund för mig att städa och rensa det och slippa det ner till trä. Efteråt satsade jag på en ljus rosa färg och en favorit-text. Jag bestämde mig att måla […]

Påbörjade denna kista som skulle stå i en ateljé. Kistan var stor och i furu. Den skänktes bort av någon som inte ville längre ha den. Beslaget på locket var helt sned och man kunde se platserna där den hade blivit hamrat in. Det var det första som fick gå bor (och tro mig det […]

Hittade denna gamla kökssoffa som låg och samlade damm och väntade på att åka till tippen. Då under tiden jag letade efter en utemöbler för utanför mitt kök så tänkte jag att det här blir en perfekt projekt. Jag började med att sanda allt och ta bort all lack och därefter. Därefter behandlade jag med […]

Hittade en gammal pall som skulle till tippen då den var lite ostadig och mycket ofräscht. Men pallen var gjort av trä och jag kunde rädda den genom att göra den först stadigt och sen börja med att göra den personligt. Ibland när jag renoverar gamla möbler vill jag inte ta bort alla ”brister” så […]

Ikea antilop stol är otroligt stadiga och bra men de har inte mycket till utseende tycker jag. Så när jag fick en sån ville jag piffa upp det och göra det lite personligare och klura ut hur jag gör det på plast. Det fick bli svarta kontaktpapper på benen och kritfärg på resten men lite […]

Detta stol blev gjort till en liten tjej förtjust i Babblarna och såklart skulle hon då ha en alldeles egen stol med babblarna :). Jag älskar att hålla med på saker för barn. Ibland är det helt klart vad som kommer att bli och andra gånger ändras det. Om man tittar noga på ryggstödet så […]